SGP op bezoek bij Bouter Kaas

Een mooi bedrijf binnen de grenzen van de gemeente Molenwaard die voor een goede werkgelegenheid zorgt.

Op vrijdag 27 oktober 2017 heeft de SGP fractie en enkele bestuursleden een bezoek gebracht aan Bouter Kaas te Groot Ammers. H. Bouter Kaashandel  is een reeds vanaf 1923 bestaand  familiebedrijf met zeer betrokken medewerkers.

Het bedrijf telt inmiddels 65 medewerkers.

Sinds 2009 staat Rens Bouter uit de derde generatie aan het roer van de onderneming, samen met zijn dochters Marijke en Laura (vierde generatie).

Door de ondernemingsgeest binnen de familie is het bedrijf na verschillende uitbreidingen en nieuwbouw uitgegroeid tot onafhankelijke oplegger met een opslagcapaciteit van ruim 16 miljoen kg kaas. Wekelijks gaat er zo’n 1.000 ton in en uit. Bouter behoort tot een van de grootste onafhankelijke opleggers van kaas in Nederland

Voor diverse klanten wordt kaas, veelal vanaf 15 dagen oud, in ontvangst genomen en onder de juiste condities gerijpt totdat deze wordt afgeroepen voor transport naar een versnijdingslocatie of eindgebruiker. 

Dat kan zijn jonge kaas, belegen, extra belegen of oude kaas tot Old Amsterdam toe.

Door meerdere volautomatische behandelingslijnen en robots voor het overladen van kaas stellen zijn zij in staat om hoge volumes kaas te ontvangen, te behandelen/veredelen en te distribueren. Het aanbrengen van banderol of zijdevloei behoort ook tot de mogelijkheden. 

Automatisering is een grote pijler binnen het bedrijf wat betreft  opslag, administratie en  expeditie. 

Een mooi bedrijf binnen de grenzen van de gemeente Molenwaard die voor een goede werkgelegenheid zorgt.