Bedrijfsbezoek Insigne

SGP Molenwaard op bedrijfsbezoek bij Insigne
"Wethouder Vat was erg enthousiast en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd bedrijfsbezoek."

SGP Molenwaard op bedrijfsbezoek bij Insigne

De SGP fractie is op 29 juni op bedrijfsbezoek geweest bij Insigne te Bleskensgraaf.

Bedrijf is in 1961 opgericht door Piet Sprong die een zilverfabriek had.

Insigne B.V. is een full-service kunststofspuitgietbedrijf, dat beschikt over een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling en matrijzenmakerij.

Met een uitgebreide range spuitgietmachines (25 – 550 ton sluitkracht, van een halve gram tot ruim 5 kg. productgewicht!) in combinatie met 24 uurs productie in 3 ploegen, 5 dagen per week, is er vrijwel geen volume, dat niet gerealiseerd kan worden. Bovendien beschikt Insigne over een eigen cleanroom productie unit, 2K-faciliteiten en een ruime ervaring in de verwerking van PVC (hard en zacht). 

Men produceert o.a. medische, industriele en voedsel gerelateerde producten.60% van de productie wordt geëxporteerd.

De huidige directie wordt gevormd door Willem de Koning.

Naast de vestiging in Bleskensgraaf heeft men ook een vestiging in China, waaruit men de lokale en de Amerikaanse markt bedient.

In Bleskensgraaf werken 70 personen ( 50fte’s).

Daarnaast zijn er ca. 80 mensen die werkzaam zijn bij o.a. AVRES, Drechtwerk en de Merwebolder in Sliedrecht die voor Insigne werkzaamheden verrichten.

Met de Koning gesproken over de participatiewet. Het liefst zou hij een groot aantal van deze mensen in een afzonderlijke bedrijfsruimte in \Bleskensgraaf laten werken, althans dit was de gedachte van een aantal jaren gelden.

Insigne heeft uitbreidingsplannen achter de bestaande locatie en mogelijk dat het idee dat paar jaar geleden ontstond alsnog te realiseren valt.

Wethouder Vat was erg enthousiast en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd bedrijfsbezoek.