Eerste blog Jack van der Hout

door: Jack van der Hout

Dit is mijn eerste blog voor de website. Modern gedoe! Maar wel leuk om te doen. Hopelijk hebben de lezers er ook iets aan. Misschien weet u dat wij als gemeenteraadsleden een iPad in bruikleen hebben gekregen. Bijna al het papierwerk is nu elektronisch. Dat scheelt enorm veel kosten en draagt bij aan duurzaamheid. Ik tik deze blog dan ook op mijn zelf aangeschafte toetsenbord bij de iPad. In de auto nota bene (mijn vrouw rijdt).
"ik tik deze blog in de auto terwijl mijn vrouw rijdt..."

 

Dit is mijn eerste blog voor de website. Modern gedoe! Maar wel leuk om te doen. Hopelijk hebben de lezers er ook iets aan.

Misschien weet u dat wij als gemeenteraadsleden een iPad in bruikleen hebben gekregen. Bijna al het papierwerk is nu elektronisch. Dat scheelt enorm veel kosten en draagt bij aan duurzaamheid. Ik tik deze blog dan ook op mijn zelf aangeschafte toetsenbord bij de iPad. In de auto nota bene (mijn vrouw rijdt).

Portefeuilles

De programma's die ik in de raad mag behandelen zijn voorzieningen en duurzaamheid. In volgende blogs hoop ik meer inhoud te kunnen geven. Nu een paar aktuele zaken.

Projecten Streefkerk

Maandag 4 maart waren Henk van der Wal en ik bij de voorlichting in Sreefkerk over de projecten die op stapel staan. Er is al veel langer sprake van mogelijke vernieuwingen, maar het bleef bij plannen. Nu lijkt het er op dat het tij gunstiger is, ondanks de economisch slechte tijd.

Ik sprak op de avond in dorpshuis De Vijf Lelies verschillende SGP-leden. Zij waren voorzichtig positief gestemd. De dijkversterking die door moet gaan, is immers een goede kans om de jachthaven te moderniseren en uit te breiden. Bovendien staan de seinen op groen voor de nieuwbouw op het terrein van de voormalige timmerfabriek.

De herindeling van de kerkstraat bij de winkels is nog open. Er zijn drie alternatieven aangereikt. Ik denk dat het renovatieplan het meeste kans heeft.

Tegen de bouw van nieuwe dure vrijstaande woningen op de dijk zijn wel wat reserves geuit. Worden ze wel verkocht en zoja, gaan de bewoners integreren in de gemeenschap?

Het was een hele nuttige avond. Er was ruim gelegenheid voor de aanwezigen om informatie te krijgen. Met rode of groene biljetten konden bezwaren of juist steunbetuigingen worden ingediend. Benieuwd wat er uitkomt!

Zonnepanelen

In het kader van duurzaamheid is in voorgaande jaren al verschillende malen het onderwerp betaalbare zonnepanelen voor huishoudens door de SGP aan de orde gesteld. Nu was in de pers te lezen dat Drechtsteden een gezamenlijk inkoop programma heeft opgestard. Voordelen zijn zowel financieel als voor het gemak van de kopers. De wethouder denkt dat dit programma in de Alblasserwaard breed kan worden opgezet. Wij hopen de ontwikkelingen op de voet te volgen.

Dorpshuis Oud-Alblas

De extra subsidie voor dorpshuis Het Trefpunt in Oud-Alblas over 2010 en 2011 gaat definitief niet door. Wij hebben ons achter het voorstel van het college geschaard. Andere fracties eveneens. Als bestuur van het dorpshuis heb je echt iets gemist als je tegen alle waarschuwingen in toch nog hoopt op extra subsidie. Hopelijk vindt de wethouder een oplossing voor het vervolg. Het mag echter wat mij betreft niets extra kosten. Dat is zeker ook niet eerlijk tegenover al die andere vrijwilligers die wel hun begroting op orde hebben.

Schaduwfractie

Afgelopen raadsvergadering zijn schaduwfractieleden beedigd. Helaas bleek de communicatie vanuit de gemeente niet goed te zijn verlopen. Hierdoor werd onder andere Christiaan de Ruiter gemist. Henk-Jan van Eeuwijk is wel al beedigd. Anderen moeten een volgende maal nog. Jammer, dit kost ook weer tijd. Ik hoop dat dit soort uitnodigingen in het vervolg niet meer misgaan.

Uiteraard zijn reacties welkom!